Loading color scheme

„Najmlađa djeca imaju veliku potrebu za kretanjem, jer upravo kretanjem upoznaju svijet, razvijaju osjetila, uče i stječu kontrolu nad vlastitim tijelom“
Joško Sindik, 2018.
 

13Cilj Sportske školice je da djeci predškolske i mlađe školske dobi omogućimo raznovrstan program primjenom različitih sadržaja (vježbi, igara, sportova) i time utječemo na razvoj njihovih temeljnih psiho-fizičkih sposobnosti.
Zadaća nam je raditi prema znanstveno utemeljenim načelima koja nalažu svestrani razvoj u najmlađoj dobi a potom postupnu specijalizaciju (i mogućnost pravilne selekcije i usmjeravanja).

Djelujemo u 4 dobne kategorije – od 5. – 9. godine. Rad je prilagođen uzrastu i mogućnostima djeteta, a obilježava ga individualni pristup svakom djetetu.

Prirodni oblici kretanja predstavljaju temelj na kojeg se nadograđuju ostala motorička znanja pa su programski visoko zastupljeni u svim uzrastima Sportske školice. Pod prirodne oblike kretanja spada savladavanje prostora (hodanje, trčanje, kotrljanje, kolutanje, puzanje), savladavanje prepreka (penjanje, skakanje, preskakivanje, provlačenje), savladavanje otpora (dizanje, nošenje, višenje, vučenje, potiskivanje) i manipuliranje objektima (bacanje, gađanje, hvatanje, ciljanje).

18U vrtićkom programu rad se temelji na igri, doživljaju treninga kao nešto zabavno i korisno, podražajima na koordinaciju tijela, ravnotežu, snagu, brzinu, fleksibilnost i izdržljivost koji će se dalje razvijati u školskom uzrastu.  Školski program potencira vježbe bazičnih sportova (atletike, gimnastike, hrvanja, plivanja) koji omogućuju visoku frekvenciju prirodnih oblika kretanja, te elemente sportova s loptom (nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis i dr.).

Nakon završenog programa u Sportskoj školici djeca imaju iskustva iz raznih sportova što im omogućuje da kasnije nastave onaj koji im najviše odgovara, a najčešće je to onaj sport u kojem su najuspješniji ili onaj za koji pokazuju izniman talent.

Po čemu smo posebni:

  1. voditelji s visokom stručnom spremom
  2. dva voditelja prisutna na treningu
  3. raznovrsni program
  4. rad na različitim lokacijama
  5. program rada verificiran od strane MZOŠ-a